Toeristenbelasting betalen

Denk daarbij bijvoorbeeld aan overnachtingen in een hotel, een Bed & Breakfast, een recreatiewoning of op een camping. De gemeente heft toeristenbelasting omdat degenen die overnachten tijdens hun verblijf profiteren van de lokale voorzieningen. U kunt deze belasting doorberekenen aan degene die bij u overnacht.

Als u voor het eerst gelegenheid tot verblijf met overnachting gaat aanbieden, moet u dit schriftelijk melden bij Belastingen Bollenstreek.

Belastingen Bollenstreek

Bezoekadressen (ALLEEN VOOR FORMULIEREN)

 • Gemeente Lisse
  Gemeentehuis Lisse
  Heereweg 254
  Lisse
 • Gemeente Noordwijk
  Gemeentehuis Noordwijk
  Voorstraat 42
  Noordwijk

Gemeente Noordwijk

Na afloop van het belastingjaar ontvangt u een aangiftebiljet met een toelichting. Door middel daarvan doet u aangifte op basis van het werkelijk aantal overnachtingen. In een aantal gevallen kunt u kiezen voor een aanslag op basis van het werkelijk aantal overnachtingen of een aanslag op basis van een forfaitaire heffingsgrondslag. Kijk voor de tarieven in de Verordeningen toeristenbelasting 2019 van de vorige gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout onder het kopje Wet- en regelgeving.

Op basis van uw aangifte ontvangt u een aanslag toeristenbelasting. Het kan zijn dat u in de loop van het belastingjaar een voorlopige aanslag ontvangt. 

Gemeente Lisse

U betaalt na afloop van iedere maand door middel van voldoening op aangifte. Op het aangiftebiljet geeft u het werkelijk aantal overnachtingen in die maand aan. In een aantal gevallen kunt u kiezen voor een aanslag op basis van een forfaitaire heffingsgrondslag. Kijk voor de tarieven in de Verordeningen toeristenbelasting 2019 van de gemeente Lisse onder het kopje Wet- en regelgeving.

Bent u het niet eens met de aanslag, dan kunt u binnen 6 weken na de dagtekening van het aanslagbiljet bezwaar maken.

Online bezwaar maken 

U kunt online bezwaar te maken (helaas niet mogelijk op dit moment). Hou uw DigiD code en aanslagnummer bij de hand. Deze zijn nodig voor het invullen.

Deze belasting wordt alleen in de gemeenten Lisse en Noordwijk geheven.

Belastingen Bollenstreek

Uitgelicht