Toeristenbelasting

Biedt u tegen vergoeding (in welke vorm dan ook) gelegenheid tot verblijf met overnachting aan personen die niet met een adres in de gemeente staan ingeschreven? Dan betaalt u toeristenbelasting.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan overnachtingen in een hotel, een Bed & Breakfast, een recreatiewoning of op een camping. De gemeente heft toeristenbelasting omdat degenen die overnachten tijdens hun verblijf profiteren van de lokale voorzieningen. U kunt deze belasting doorberekenen aan degene die bij u overnacht.

De tarieven kunt u vinden in het overzicht van de tarieven per gemeente.

Belastingen Bollenstreek

Bezoekadressen (ALLEEN VOOR FORMULIEREN)

 • Gemeente Lisse
  Gemeentehuis Lisse
  Heereweg 254
  Lisse
 • Gemeente Noordwijk
  Gemeentehuis Noordwijk
  Voorstraat 42
  Noordwijk

Gemeente Noordwijk

Biedt u voor het eerst overnachtingen aan, stuur dan een e-mail naar belastingen@noordwijk.nl met uw gegevens en het overnachtingsadres.

Na afloop van het belastingjaar ontvangt u een aangiftebiljet met een toelichting. Door middel daarvan doet u aangifte op basis van het werkelijk aantal overnachtingen. In een aantal gevallen kunt u kiezen voor een aanslag op basis van het werkelijk aantal overnachtingen of een aanslag op basis van een forfaitaire heffingsgrondslag. Kijk voor de tarieven in de Verordeningen toeristenbelasting 2020 van de gemeente Noordwijk onder het kopje Bijzonderheden.

Op basis van uw aangifte ontvangt u een aanslag toeristenbelasting. Het kan zijn dat u in de loop van het belastingjaar een voorlopige aanslag ontvangt.

Gemeente Lisse

U betaalt na afloop van iedere maand door middel van voldoening op aangifte. Op het aangiftebiljet geeft u het werkelijk aantal overnachtingen in die maand aan. In een aantal gevallen kunt u kiezen voor een aanslag op basis van een forfaitaire heffingsgrondslag. Kijk voor de tarieven in de Verordeningen toeristenbelasting 2020 van de gemeente Lisse onder het kopje Bijzonderheden.

Formulieren:

U kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de aanslag voor de toeristenbelasting.

Online bezwaar maken

U kunt online bezwaar maken. Houd uw DigiD en aanslagnummer bij de hand. Deze zijn nodig voor het invullen.

Direct digitaal bezwaar maken

Deze belasting wordt alleen in de gemeenten Lisse en Noordwijk geheven.

Belastingen Bollenstreek

Adresgegevens

Toon op de kaart Postbus 330 
2200 AH Noordwijk

+31 (0)71 36 60 255

belastingenbollenstreek.nl