Taxatieverslag opvragen

Een taxatieverslag kunt u opvragen om te beoordelen of de WOZ-waarde van uw woning klopt. Of van uw niet-woning, zoals een kantoor, winkel enzovoort. Heeft u zich al aangemeld op de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan kunt u daar het taxatieverslag van uw woning bekijken.

Online een taxatieverslag opvragen via mijn.overheid.nl (DigiD) 

Het taxatieverslag

Het taxatieverslag voor woningen laat 3 verkochte woningen zien die het meest lijken op uw woning (referentiewoningen). Meestal zijn er niet 3 precies dezelfde woningen in de directe omgeving verkocht. De taxateur kijkt dan naar vergelijkbare woningen van een ander type of in een andere buurt.

WOZ-waarde

De taxateur gaat voor de WOZ-waarde van uw woning trouwens niet alleen uit van de verkoopcijfers van de woningen in het taxatieverslag. Hij neemt alle beschikbare verkoopcijfers in de gemeente bij de waardebepaling mee.

Niet-woningen

Het taxatieverslag voor niet-woningen geeft de afzonderlijke onderdelen van de taxatie weer.

Opvragen

Heeft u zich niet aangemeld op de Berichtenbox van MijnOverheid? Of wilt u een taxatieverslag van een niet-woning? Dan kunt u op verschillende manieren een taxatieverslag opvragen (als de WOZ-beschikking op uw naam staat):