No cure no pay bureaus gratis?

Scroll naar

Is de WOZ-waarde volgens u onjuist? Kijkt u dan eerst op de pagina Bezwaar maken aanslag/beschikking. Als uw bezwaar gegrond is en de WOZ-waarde niet klopt, passen wij dit gratis aan.

Hoge kostenvergoedingen

Niemand wil te veel belasting betalen. Daarom is 'gratis' bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via een no cure no pay bureau steeds meer in trek. Hoe werkt dit nu eigenlijk? Belastingen Bollenstreek maakt veel kosten als deze bureaus voor u bezwaar maken. Deze bureaus hebben recht op een vastgestelde hoge kostenvergoeding als het bezwaar wordt toegekend. Uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. 'Gratis' is dus helemaal niet gratis.

Een voorbeeld:

Het bureau dient een bezwaar voor u in en het blijkt dat de waarde te hoog is. De waarde van uw woning wordt € 10.000,- minder. Dit betekent voor u een verlaging van de OZB van ongeveer € 11,-. Het bureau ontvangt minimaal € 600,-, soms tot wel meer dan € 1.000,-. Dit is een vergoeding voor de werkzaamheden die zij voor u verricht hebben. Denk aan het indienen van een bezwaarschrift, het bijwonen van een hoorzitting en het indienen van een taxatierapport. Dat is goed betaald!

Zelf bezwaar maken loont!

De ervaring leert ons, dat de kans dat uw bezwaar gegrond wordt verklaard groter is als u zelf een bezwaarschrift indient. Dat is logisch. U kent uw eigen woning immers het beste. Ook gaat het sneller. In de meeste gevallen ontvangt u binnen 3 maanden na uw ingediende bezwaar een uitspraak. Door de werkwijzen van de bureaus komt de uitspraak in de meeste gevallen pas ruim na 3 maanden.

Verder lezen