Kwijtschelding belastingen en heffingen

U kunt bij de gemeente kwijtschelding van een belastingaanslag aanvragen en als dit wordt toegekend hoeft u de aanslag niet (helemaal) te betalen. Als u alleen kwijtschelding krijgt voor een deel van de belasting, betaalt u minder belasting. De gemeente houdt rekening met uw inkomen, uitgaven en bezittingen.

Komt u niet in aanmerking voor kwijtschelding, vraag dan een betalingsregeling aan.

Belastingen Bollenstreek

Bezoekadressen (ALLEEN VOOR FORMULIEREN)

 • Gemeente Lisse
  Gemeentehuis Lisse
  Heereweg 254
  Lisse
 • Gemeente Noordwijk
  Gemeentehuis Noordwijk
  Voorstraat 42
  Noordwijk
 • Gemeente Teylingen
  Gemeentekantoor Teylingen
  Wilhelminalaan 25
  Sassenheim

U kunt binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet kwijtschelding aanvragen.

U kunt kwijtschelding aanvragen door het kwijtscheldingsformulier in te vullen. Het kwijtscheldingsformulier kunt u downloaden (bij het kopje Formulieren), afhalen, telefonisch, schriftelijk of per e-mail aanvragen.

Het is belangrijk dat uw aanvraag om kwijtschelding compleet is. Het formulier moet volledig ingevuld zijn, voorzien zijn van alle gevraagde bijlagen en uw handtekening. Alleen dan krijgt u uitstel van betaling voor het bedrag waarvoor u kwijtschelding vraagt zolang uw aanvraag in behandeling is.

U moet het kwijtscheldingsformulier sturen naar Belastingen Bollenstreek in Noordwijk. Dat geldt ook als u in Lisse of Teylingen woont. Zodra uw aanvraag is behandeld, krijgt u bericht of u recht heeft op kwijtschelding.

Belastingen Bollenstreek

Uitgelicht