Automatische incasso

U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via een automatische incasso.

Betalen via automatische incasso betekent, dat de gemeente de belasting in 7 termijnen afschrijft van uw bankrekening.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van betaling via automatische incasso. Voor bedrijven geldt dat automatische incasso alleen mogelijk is als het totaalbedrag van de aanslag minder is dan € 1.500,-.

De eerste termijn wordt 2 maanden na de dagtekening van de aanslag van uw rekening afgeschreven en de volgende termijnen telkens een maand later.

Wilt u voor het eerst in aanmerking komen voor een automatische incasso? Stuurt u dan binnen 2 weken na ontvangst van het aanslagbiljet de machtigingskaart in. Als u de kaart later instuurt dan kan het zijn dat deze niet meer op tijd wordt verwerkt, waardoor de incasso in minder termijnen plaatsvindt.

Heeft u de gemeente niet gemachtigd, dan dient u het bedrag zelf over te maken. In dat geval dient het bedrag in één keer binnen 2 maanden na de dagtekening te zijn betaald.

Belastingen Bollenstreek

Bezoekadressen (ALLEEN VOOR FORMULIEREN)

 • Gemeente Lisse
  Gemeentehuis Lisse
  Heereweg 254
  Lisse
 • Gemeente Noordwijk
  Gemeentehuis Noordwijk
  Voorstraat 42
  Noordwijk
 • Gemeente Teylingen
  Gemeentekantoor Teylingen
  Wilhelminalaan 25
  Sassenheim

Machtigen

Wilt u betalen via een automatische incasso? Dan geeft u Belastingen Bollenstreek namens de gemeente een schriftelijke toestemming om in 7 maandelijkse termijnen de belasting van uw rekening af te schrijven. U geeft deze toestemming door het machtigingsformulier in te vullen. Als u nog geen machtiging heeft afgegeven dan kunt u het formulier Machtiging automatische afschrijving downloaden, afhalen bij de gemeenten of telefonisch, schriftelijk of per e-mail aanvragen.

Het gaat om een doorlopende machtiging. Als u dus eenmaal een machtiging voor automatische incasso heeft afgegeven, dan hoeft u voor de volgende jaren niet opnieuw een machtigingskaart af te geven. Gedownloade machtigingen zijn alleen geldig als ze zijn uitgeprint, ondertekend en verstuurd naar Belastingen Bollenstreek.

Machtiging intrekken

Wilt u de automatische incasso stopzetten? Download dan het formulier Intrekking machtiging automatische afschrijving. U kunt ook bij de gemeente of uw bankkantoor een rode intrekkingskaart ophalen. Het intrekkingsformulier of de rode kaart stuurt u naar Belastingen Bollenstreek.

Rekeningnummer wijzigen

U kunt schriftelijk of per e-mail uw rekeningnummer wijzigen. Vermeld het oude rekeningnummer, nieuwe rekeningnummer, naam, adres, woonplaats en de aanslag waarop uw machtiging betrekking heeft.

Automatische incasso is alleen mogelijk voor de onroerende-zaakbelastingen, de roerende-zaakbelastingen, de afvalstoffenheffing, de hondenbelasting en de rioolheffing.

Belastingen Bollenstreek

Adresgegevens

Toon op de kaart Postbus 330 
2200 AH Noordwijk

+31 (0)71 36 60 255

belastingenbollenstreek.nl