Afvalstoffenheffing

U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van het afval. Ieder huishouden is verplicht om afvalstoffenheffing te betalen, ook als het afval nooit wordt meegegeven.

Aanpassing heffing na verhuizing

Als u verhuist buiten de gemeente, betaalt u afvalstoffenheffing alleen voor de maanden dat u in de gemeente woont. De gemeente regelt dit automatisch als u zich inschrijft in de nieuwe gemeente. 

Een verhuizing binnen de gemeente heeft geen invloed op de aanslag. Als het aantal personen van uw huishouden wijzigt in de loop van het jaar, dan heeft dat ook geen invloed op de hoogte van de aanslag.

De betreffende verordening van uw gemeente kunt u vinden onder ‘Bijzonderheden’.

Gemeenten Lisse en Noordwijk

Er wordt in de tarieven van 2021 onderscheid gemaakt tussen een eenpersoonshuishouden en een meerpersoonshuishouden.

Gemeente Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft in maart 2020 het afval- en grondstoffenbeleidsplan gemeente Teylingen 2020-2024 vastgesteld, met als titel ‘De betere afvalscheider wordt beloond’. Er geldt een basistarief. Inwoners die weinig restafval aanbieden kunnen een beloningskorting op dit basistarief verdienen tot € 60,- per jaar. Deze korting wordt verrekend op het aanslagbiljet van het volgende belastingjaar. Als u in de loop van het jaar uit de gemeente vertrekt, vindt de verrekening eerder plaats.

Meer informatie

Op teylingen.nl vindt u meer informatie over het nieuwe afvalinzamelbeleid.

Bezwaar en beroep

U kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de aanslag.

Kosten

Elke gemeente hanteert verschillende tarieven. De tarieven vindt u op de pagina Tarieven.